روستای شمس آباد یک روستای بسیار دیدنی و جذاب در استان چهار محال و بختیاری است.
شمس آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲٬۴۵۶ نفر (۶۴۱خانوار) بودهاست.
قلعه شمس آباد قلعهای بجا مانده از دوران قاجار یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری در این روستا به شمار میآید.
یوسف خان امیرمجاهد، پسر ششم حسینقلیخان ایلخانی و برادر کوچکتر علیقلی خان سردار اسعد بود. یوسف خان در سال ۱۲۸۷ هجری قمری، در چهارمحال و بختیاری متولد شد. در زمان فتح تهران به دست مجاهدین و سواران بختیاری، یوسف خان نیز حضور داشت و یکی از فرماندهان قشون بختیاری بود و در نهضت مشروطیت به سهم خود انجام فعالیتهایی را به عهده گرفت. هنگام بازگشت محمدعلی میرزا به ایران، امیرمجاهد به فرماندهی عدهای سوار بختیاری در کرج، با قشون وی درگیر شد و رشادتهای زیادی از خود نشان داد.
این قلعه را یوسف خان امیرمجاهد از خوانین بختیاری حدود ۱۲۰ سال پیش در روستای شمس آباد بنا کرد.
این بنای تاریخی از یک ساختمان مرکزی با ۲ طبقه شاه نشین و زیرزمین تشکیل شده است.
از جمله زیباییهای این قلعه ستونهای مکعبی به کار رفته در ایوان غربی و مزین به نقوش گل و مرغ و نقوش انسانی است که مردانی مسلح و با پوشش محلی روی آنها حجاری شده است.
اطراف ساختمان مرکزی هم فضای مشجر پوشانده که سایه ساران خنکی را در فصل بهار و تابستان برحیاط قلعه حاکم می کند.
چشمه وقت ساعت شمس آباد
یکی از دیدنی های جذاب شمس آباد،این چشمه خاموش و خروشان است، که در ساعتی از روز به طور کامل خشک و سپس به یکباره به چشمه ای خروشان تبدیل مى شود.
با اینکه هنوز دلیل علمى قانع کننده اى در این باره ارایه نشده است ، ولى زمین شناسان وجود سفره هاى زیر زمینى خاصى را علت جوشش و خشک شدن این چشمه اعلام مى کنند.
در تفرجگاه چشمه وقت و ساعت ، درختان سر به فلک کشیده ای وجود دارد که سایه سارآنها مکانى مفرح براى گردشگران ایجاد کرده است.
این چشمه که در ۲۵ کیلومترى شهرکرد قرار دارد ، سالانه دهها هزار گردشگر داخلى و خارجى را به سمت خود میکشاند.
اگر در تابستان گرم گذارتان به حوالی شهرکرد افتاد، و قصد بازدید از قلعه شمس آباد را داشتید،نگران گرمای هوا نباشید،خنکای مطبوع و سایه سار دلچسب اطراف قلعه و چشمه وقت و ساعت خستگی راه را از تن بیرون می کند. سکوت و آرامشش مثال زدنی است و اثری از هیاهوی شهر و آلودگی هوا نیست.
نویسنده و عکاس: اعظم منصوریان