به گزارش آونگ پرس، ثریا زحمتکش ضمن بیان اهداف برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان، گفت: زایمان یکی از طبیعی ترین فرآیندها در جهان می باشد اما می تواند یک تجربه بسیار دلهره آور هم باشد.
زحمتکش ادامه داد: تجارب منفی در زایمان می تواند تاثیر قوی و طولانی بر سلامت کلی مادر داشته باشد و مادران برای طی کردن موفق این مسیر نیاز به راهنمایی دارند تا با افزایش دانش و کسب مهارت های لازم بتوانند این شرایط را کنترل کنند.
سرپرست مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت برگزاری کلاس های آموزشی دوران بارداری را یک راهکار موثر برای توانمندسازی مادران باردار و خانواده های آنها دانست و بیان داشت: هدف نهایی این کلاس ها بهبود سبک زندگی در بارداری، حین زایمان و تولد نوزاد است که بر پایه حقوق طبیعی مادر و جنین استوار است.
در ادامه کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: معمولا مادران با استفاده از تجربه خانواده و اطرافیان و بر اساس فرهنگ منطقه خود برای انجام زایمان آماده می شوند.
«الهام حسامی» ادامه داد: عدم آگاهی و ترس از ناشناخته های دوران بارداری سبب ایجاد اضطراب در مادران می شود که با افزایش ترشح هورمون های استرس، احتمال زایمان زودرس، عدم پیشرفت زایمان، تولد نوزاد کم وزن و هیپوکسی جنین بیشتر می شود.
کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شرکت در این کلاس ها با کاهش استرس های دوران بارداری، از برخی خطرات احتمالی و نیز مداخلات پزشکی غیر ضروری جلوگیری می کند.
او افزود: مادران طی ۸ نشست آموزشی، تکنیک های مدیریت درد مثل تکنیک های تنفسی، روش های آرام سازی همچنین در خصوص تغذیه دوران بارداری، آشنایی با مراحل زایمان، آموزش شیردهی و مراقبت از نوزاد را فرا می گیرند.
در حال حاضر تعداد ۶۹ کلاس آمادگی برای زایمان فعال شهری و روستایی مستقر در ۳۴ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در حال آموزش و خدمات رسانی به مادران باردار هستند.
پایان خبر