4
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت معاونت علمی خبرداد

راه‌اندازی خط تولید ماده مؤثره تولید انسولین از پایه سلولی و باکتریایی

  • کد خبر : 38703
  • 02 شهریور 1402 - 19:48
راه‌اندازی خط تولید ماده مؤثره تولید انسولین از پایه سلولی و باکتریایی
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت معاونت علمی ریاست‌جمهوری از راه‌اندازی خط تولید ماده مؤثره تولید انسولین از پایه سلولی و باکتریایی خبر داد.

آونگ پرس ، دکتر مصطفی قانعی ، دیابت را یکی از بیماری های شایع قرن حاضر دانست که به دلیل بی تحرکی و رفتارهای غذایی نامناسب رو به افزایش است.

وی ادامه داد: یکی از مسایل اساسی کشور این است که با توجه به شرایط حاکم بر کشور و مشکلاتی که ابرقدرت ها برای کشورها ایجاد کرده اند، دسترسی به داروهای مورد نیاز افراد مبتلا به دیابت بسیار خطیر است؛ چرا که اگر به مدت نهایتا دو روز انسولین بیماران دیابتی ارائه نشود، اتفاقات ناگواری برای کشور رخ خواهد داد.

قانعی با تاکید بر ضرورت تامین امنیت در تامین داروهای بیماران دیابتی، خاطر نشان کرد: داروی انسولین در کشور وارداتی بوده است ولی اتفاقی که اخیرا رخ داده این است که یکی از شرکت های فناور کشور موفق به تولید انسولین ار مرحله سلولی یعنی مرحله اول فناوری تولید انسولین نوترکیب شده است.

وی تولید این محصول مهم حوزه سلامت را با حمایت معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق توسعه ملی و بانک های عامل دانست و یادآور شد: این هم افزایی موجب شد که در یکی از پیشرفته ترین و مجهزترین کارخانجات تولید داروی کشور با همکاری فناورانه سایر کشورها و محققان داخلی شاهد تولید انسولین از مرحله سلول باشیم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی، تولید انسولین با فناوری بومی شده را یکی از رویکردهای این ستاد نام برد و گفت: محققان یک شرکت دانش بنیان در مدت ۱۰ سال توانستند به فناوری تولید انسولین در کشور برسند.

قانعی تاکید کرد: این شرکت تولید فار اول مرحله سلول در قالب کار صنعتی آغاز کرده است و امیدواریم نتایج تحقیقات بالینی کارایی این انسولین معادل انسولین های پیشرفته دنیا است.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی در پایان اظهار کرد: بعد از اثبات این محصول، تولیدات این شرکت می تواند کل نیاز منطقه خاورمیانه را تامین کند.

دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری نیز امروز در مراسم رونمایی از نخستین خط تولید ماده اولیه انسولین در کشور گفت: به کمک یک شرکت دانش‌بنیان چند ملیتی، تولید انسولین از پایه سلولی برای نخستین بار در کشور محقق شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با بیان اینکه این کارخانه علاوه بر تامین نیاز داخلی، امکان صادرات را نیز فراهم کرده است، تاکید کرد: این خط تولید، ظرفیت تولید سالیانه ۷۰۰ کیلوگرم انسولین و صرفه جویی ارزی بیش از ۱۰۰ میلیون یورو برای کشور دارد.

انسولین یک هورمون پلی پپتیدی می باشد که سطح گلوکز خون را در مهره داران تنظیم می کند. از انسولین به عنوان یک دارو برای درمان افراد دیابتی استفاده می شود که تا سال ۱۹۸۲ از غده پانکراس حیوانات استخراج می شد. پس از آن انسولین نوترکیب انسانی در E.Coli و مخمر «ساکارومایسس سرویزیه» تولید کردند.

بازار جهانی انسولین در سال ۲۰۱۰ به میزان ۱۶ میلیون دلار بود و امروزه به میزان حجم ۱۰۰ تن در سال انسولین تولید می شود.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=38703

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.